FOODBOUTIQUE
Over Foodboutique
Over Foodboutique

Products with Manners, dat is Foodboutique

Stap in een wereld met biologische, lokale geproduceerd en fair trade producten. Bij Foodboutique vind je eerlijke én heerlijke producten. Ambachtelijk en duurzaam. Zoals vers gebrande koffie van A-kwaliteit, biologische (kruiden) thee, fairtrade chocolade, biodynamische wijn en speciaalbieren. Kies jij ook voor eten en drinken dat de wereld mooier wil maken? Niet alleen voor jij en ik die ervan mogen genieten, maar ook voor de mensen die het voor ons maken?

Proeven en ervaren

 

Foodboutique bestaat uit een fysieke winkel in het historische centrum van Zwolle en uit een webshop overheerlijke producten en cadeus. De winkel is gevestigd aan Roggenstraat 3 in hartje Zwolle. Je vindt hier natuurlijk de vers gebrande koffiebonen van Sam’s coffee voor thuis. En de hoge schappen in het historische pand staan vol met lokale, duurzame en ambachtelijke producten.

 

Hier trakteer je jezelf op een overheerlijk bakje koffie. Ruik de aroma’s van de vers gezette koffie die door het espresso-apparaat loopt, luister naar het verhaal over de koffie van onze ervaren barista’s en ontspan bij de jazzmuziek die je op de achtergrond draait. Mensen die voorbij lopen, een man die fluitend de winkel binnenstapt, maak een praatje en ontspan. Dit is Foodboutique. Foodboutique is ervaren.

Koffie voor thuis
Koffie voor thuis

Waarom Sam’s Coffee?

We willen onze klanten de beste kwaliteit- en prijsverhouding garanderen. Maar vooral de versheid van de koffie. Want hoe verser de koffie, hoe beter de smaak! Daarom liggen de bonen bij ons nooit langer dan 3 weken op de plank.

De koffiebonen die voor Sam’s coffee worden gebruik, zijn gemelangeerd en gebrand op smaak, rekening gehouden met de gemiddeld koffie liefhebber, natuurlijk hebben we ook hele uitgesproken koffies die voor de niche is gebrand, voor de liefhebbers van licht gebrande koffies. Op deze manier zijn de smaak nuances en het brandprofiel van de koffies ontstaan. Hiermee is het ons gelukt om gangbare koffiebonen voor iedereen te produceren wat ook nog ontzettend lekker en uniek is. Want: koffie is écht voor iedereen.  

 

“Het is voor ons een missie om continu op zoek te gaan naar de beste en fijnste melanges voor onze gasten om hiermee van onze koffie taal een begrip te maken”

 

Italiaanse koffietest

Zo stonden er op een dag een aantal Italianen in de winkel. Ze waren door Nederland aan het trekken op zoek naar de beste kop koffie. Natuurlijk zette ik de koffie zoals ik dat altijd doe. Ambacht, techniek en perfecte timing. Ik serveerde de koffie en wachtte het oordeel af. De Italianen - die de taal van de koffie haast hebben ontwikkeld - waren enthousiast. “Nergens hebben we zo’n lekkere espresso gehad die met zo veel aandacht werd bereid.”  Ze hadden de lekkerste espresso gevonden. En daar zijn we, zoals je natuurlijk wel begrijpt, erg trots op.

 

Er zijn verschillende soorten zakken Sam’s Coffee verkrijgbaar. Je proeft de koffiebonen van Sam’s Coffee in de winkel of bestel de bonen hier in de webshop. Naast koffie ontwikkelen we ook onze eigen theesmaken. Want net zoals koffiezetten, is het maken van thee een kunst. 

Giftbox van Foodboutique
Giftbox van Foodboutique

Er zijn zoveel dagen die zich lenen voor goed eten. Denk aan: Kerst, Pasen en het Suikerfeest. Vaderdag, Moederdag of Nationale Secretaressedag. Maar ook verjaardagen, borrels en bruiloften. Wat maakt elk moment in het jaar onvergetelijk? Lekker, eerlijk en goed eten en drinken. Deze producten bij jou tot op de keukentafel bezorgen, dat is wat wij willen! Zoek de producten zelf uit in de webshop van Foodboutique of kies voor een themapakket. Wij kiezen voor bijzondere, duurzame, exclusieve en vooral lekkere ‘foodpakketen. Jij ook?

Duurzaam, ambachtelijk én uniek

We stoppen niet zomaar iets in zo’n bijzonder pakket van jou. We selecteren namelijk alleen de mooiste producten. Wat vinden wij mooie producten? Leveranciers die, net zoals wij, houden van speciale producten maken. Die kiezen voor maatschappelijk verantwoord, duurzaam, ambachtelijk én uniek. We kiezen voor producten met een verhaal. Of zoals we bij Foodboutique zeggen: products with manners. Creëer samen met ons zo’n onvergetelijk moment door het geven van bijzondere producten.

 

We willen met Foodboutique fungeren als de lekkerste giftshop online en fysiek als het draait om innovatieve en opvallende producten met aantrekkingskracht tot een hoogwaardig ‘gifting’-gehalte, een cadeau die jezelf niet gauw geeft maar des te liever wilt krijgen”

 

Zakelijk én particulier

De foodpakketen van Foodboutique zijn beschikbaar voor de particuliere markt, maar ook zeker voor de zakelijke markt. Heb je iets bedacht maar zie je het er niet direct tussen staan? Neem dan contact met ons op. We denken namelijk graag met je mee om jouw foodpakket(ten) te maken zoals jij dat wilt. Of stap binnen in onze winkel!

Dit is Sam
Dit is Sam

Alles is ontstaan bij koffie. Want het drinken van koffie is een beleving en taal. Spreek je diezelfde taal dan delen we de liefde voor goede koffie. Goede koffie is meer dan alleen goed geteelde en geroosterde koffiebonen. De perfecte espresso, americano, flatwhite maak je door het barista-vak te kennen. De juiste dosering koffie, doorlooptijd, vocht en bar-luchtdruk vormen samen met de resterende factoren in geheel het ambacht. We nemen de tijd voor elk kopje koffie én dat proef je. Sam: “Ik geloof in ambacht. Elk kopje koffie moet perfect zijn. Klopt alles? Dan is de smaak van koffie zó in balans en perfect. Dat zelfs de grootste zoetekauw zijn koffie zonder suiker drinkt.” Want koffie heeft van nature mooie zoetheden en fijne bitters die neigen naar chocolade en karamel.

Een eigen koffiezaak

 

Ben je al eens in de winkel geweest? Dan ken je Sam. Sam is een jonge en ambitieuze ondernemer die in 2016 is begonnen met het verwezenlijken van zijn droom: het openen van een eigen koffiezaak. Werken met mensen en het juiste product op de plank te zien krijgen voor de juiste personen, dát geeft mij een kick. Ik doe dat voor mijn gasten. Gasten die, net als ik, bewust leven en keuzes maken op basis van kwaliteit en ambacht om zo samen de wereld een stukje duurzamere te maken.”

 

“Koffie is een persoonlijke beleving, daarom nemen wij koffie serieus en maken het graag persoonlijk voor iedereen”

 

Met liefde voor ambacht

“Ik wilde ambacht terugbrengen in het straatbeeld. Niet alleen door mijn winkel in te richten als een kruidenierszaak in een modern jasje, maar ook door producten weer te laten zien. Mijn winkel draagt de producten. Je kunt het oppakken, bekijken en soms zelfs even proeven. Ik praat ook graag over de producten, want alles heeft een eigen verhaal. Dat is voor mij specifieke ambacht.”

 

En koffie, is dat nou verslavend? “Het zetten van de perfecte koffie is dat zeker. Het is mijn passie, mijn drijfveer en hetgeen waar ik elke ochtend mee start. Want om te zorgen dat iedereen de perfecte koffie krijgt, is het belangrijk dat er continuïteit is. Elke kopje weer. Zo kan ik de beste koffie waarborgen.”